fbpx
property-turkey

Dimçayi är en flod på cirka 60 kilometer som rinner västerut ut i Medelhavet från Taurusbergen.

Dimçayi River Valley, cirka 10 km från Alanyas centrum, är en perfekt plats, otroligt populär bland lokalbefolkningen, som ofta kommer hit för att njuta av familjebruncher, romantiska möten eller trevliga picknickar.

dimcayi

Vattnet i floden är alltid svalt trots att kusttemperaturen är över 30 grader. Medan du vilar i skuggan av rik vegetation kan du njuta av utsökt mat i restaurangerna vid floden. De erbjuder sittande pergolor i traditionell turkisk stil som ofta ligger direkt vid vattnet så att du lätt kan slappna av. Vissa av platserna har en separat pool, vissa en vattenrutschbana, vattenfall och alltid god mat. Det är möjligt att bada i vattnet eller hoppa från en hoppbräda för de modiga, sola på stranden, njuta av vattenrutschkana eller lekplatser för barn.

På vägen till Dimcay kan du också besöka en vacker Dim Cave, en droppstensgrotta i Taurusbergen eller den majestätiska Dim Dam. Dammen färdigställdes för bara några år sedan i det övre flödet av Dimfloden. Det är nu en stor tillgång på kranvatten och bevattningssystem för området samt en tillgång på el, som tidigare var instabil och otillräcklig under de bästa sommarsäsongerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den mest relevanta upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och upprepa besök. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du att ALLA kakorna används.   Personuppgiftspolicy