fbpx
kopa-fastighet-i-turkiet

Med sitt spektakulära klimat, natur, kultur och historia har Turkiet alltid varit en önskvärd destination för utlänningar att kalla det ett andra hem. Som ett resultat erbjuder landet oändliga möjligheter för affärsmän, yrkesverksamma, studenter och pensionerade individer att komma och investera i sina fastigheter med löftet om att ge andra medborgarskap.

Utlänningar och expats som vill bo i Turkiet kan enkelt få turkiskt medborgarskap genom investeringar inom två månader eller mindre.

Om du är intresserad av att köpa fastigheter i Turkiet har vi skapat den här ultimata guiden som tar dig igenom alla detaljer i att investera i turkiska fastigheter.

Varför köpa fastighet i Turkiet?

Turkiet är en stor aktör på den globala scenen och välkomnar fler och fler utlänningar. Beläget mellan öst och väst, utövar Turkiet det bästa av två världar.

Turkiet är inte bara ett av de hetaste länderna för andra medborgarskap utan har också en mycket attraktiv fastighetsmarknad som kan erbjuda betydande ROI. Ta Istanbul, till exempel. Det är en attraktiv plats för fastighetsinvesteringar, fylld med ny markutveckling i förorterna och takvåningar i några av dess mest eftertraktade stadsdelar.

Expats lockas till landets ”asiatiska” förmåga att arbeta på den ekonomiska fronten och den ”västerländska” livskvaliteten. Denna kombination gör Turkiet till en stor investeringsmöjlighet.

Det har skett många förändringar i rättssystemen och bostads- och arkitekturtrenderna för nybyggen i Turkiet. Följande är några fördelar med att köpa fastigheter i Turkiet.

Bostäder är billiga jämfört med andra länder

Turkiets fastighetsmarknad var sen med att komma in på den internationella plattformen. Så, priserna på hem lockar expats och utländska medborgare från många olika länder. Medan lyxfastigheter är tillgängliga erbjuder små kuststäder 2-BHK fullt möblerade lägenheter för så lite som $60 000.

Idealisk för långsiktiga investeringar

Människor som letar efter långsiktiga investeringar kan lita på Turkiets fastighetsmarknad eftersom dessa priser har potential att erbjuda lukrativ ROI. Fastighetsköpare i Turkiet har den extra fördelen jämfört med dem i Cypern eller Spanien, där fastighetspriserna redan har skjutit i höjden. Med minimalt årligt underhåll kan välskötta fastigheter i Turkiet ge en enorm avkastning på långsiktiga investeringar.

Olika boendealternativ

En av de största anledningarna till att utländska medborgare är angelägna om att köpa fastigheter i Turkiet är det omfattande utbudet av lyx och budget, nybyggnation, off-plan, renovering av lägenheter och villor och återförsäljning. Från lyxiga hem med havsutsikt till enkla lägenheter och budgetlägenheter, valmöjligheterna är många. Köpare behöver inte kompromissa med sin dröm om att köpa någon fastighet i Turkiet.

Levnadskostnaderna är låga

Jämfört med vilket europeiskt land eller nordamerikanskt land som helst, är det ganska överkomligt att bo i Turkiet. Pensionärer utnyttjar växelkursen från sin valuta till den turkiska liran, som visar sig vara mer än den genomsnittliga levnadskostnaden i Turkiet. Dessutom är väsentligheter som grönsaker och frukt billiga.

En förenklad köpprocess

Regeringen har vidtagit nödvändiga åtgärder för att säkerställa att processen förenklas för att attrahera investeringar på fastighetsmarknaden. Detta är en av anledningarna till att utlänningar väljer Turkiet för sin fastighetsinvestering.

Att få turkisk nationalitet

En av de viktigaste fördelarna med att köpa en fastighet i Turkiet är att du får ett turkiskt pass med det. Som ett resultat finner många utlänningar som letar efter ett andra hem att Turkiet är det perfekta alternativet. Turkiskt medborgarskap genom investeringssystem tillåter expats att investera ett minimibelopp på $400 000 och få turkiskt medborgarskap inom 60 dagar. För mer information, se vår artikel om turkiskt medborgarskap genom investeringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den mest relevanta upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och upprepa besök. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du att ALLA kakorna används.   Personuppgiftspolicy