fbpx
gazipasa_

Gazipaşa är en stad och ett distrikt i Antalya provinsen på Medelhavskusten i södra Turkiet, 180 km öster om staden Antalya. Gazipaşa är ett lugnt landsbygdsområde känt för sina bananer, apelsiner och Gazipaşas internationella flygplats.

Denna lilla turkiska stad har fantastisk natur och pittoreska vägar längs kusten till närliggande orter.

Från baksidan skyddas den regionala staden av Taurusbergen och från söder av Medelhavet. Denna mysiga plats med en befolkning på 53 000 människor är en vacker och extremt stämningsfull stad.

gazipasa_overview

Gazipasa är ett utmärkt val för ett uppmätt liv:

– frånvaron av liv och rörelse i megastäder

– ett litet antal bekväma och billiga hotell

– hörn av orörd natur

– oklanderlig ekologi

– Turkisk marknad på fredagar

– utsökt mat på kaféer och restauranger

– överkomliga priser och … den här listan kan fortsätta på obestämd tid.

Listan över de viktigaste naturattraktionerna i Gazipasa inkluderar:

– Selinus strand

– den fantastiska grottan ”Kizilin” (eller som den också kallas ”Natural air conditioner”)

– Mount Taurus , som kommer att ge dig många intryck och hisnande vyer (observera att att bestiga berget är en riktig extrem)

Många intressanta saker är gömda i ruinerna bland annat en forntida grekisk fästning och gamla byggnader av arkitektur från olika epoker (romersk / bysantinsk / ottomansk)!

Gazipasas kust är steniga områden med minivikar och sandstränder. Men du måste dela stränderna med mycket oväntade grannar. Nej, nej, det här är inte avlägsna släktingar som du tänker på. Gazipasas stränder är en favoritrastplats för de unika caretta-caretta havssköldpaddorna (wow!).

Men låt oss inte avundas sköldpaddorna, utan bara gå med dem genom att välja ett av alternativen för bostadskomplex i Gazipasa-regionen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den mest relevanta upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och upprepa besök. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du att ALLA kakorna används.   Personuppgiftspolicy