fbpx
relocating2

Enligt den senaste statistiken planerar mer än 5️0% av utlänningar som köpt fastigheter i Turkiet att permanent bo i landet.

Alla har sina egna skäl: vissa vill bo vid havet, njuta av soligt väder, vissa är intresserade av att studera vid ett turkiskt universitet och liknande. För dem som planerar att flytta med barn är denna process något annorlunda än för de som flyttar ensam.

Om du planerar att flytta till Turkiet med barn med uppehållstillstånd, måste du förbereda följande dokumentpaket:

-internationellt pass och dess attesterade översättning;

– födelsebevis översatt till turkiska;

– TAPU;

– sjukförsäkring;

– inkomstbevis med ett tillräckligt månatligt belopp för att stödja alla familjemedlemmar och dess översättning till turkiska.

Utöver den här listan över dokument behöver du vigselbevis, skolbevis och diplom. Om du är skild, se till att du har tillstånd från den andra föräldern att låta dina barn resa utomlands och få uppehållstillstånd.

Ett råd: sätt en apostille på alla dokument eller deras attesterade kopior.

Turkiet erbjuder också ett elegant urval av förskolor, skolor och högre utbildningsinstitutioner för utlänningar. Nästa val är upp till dig och ditt barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den mest relevanta upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och upprepa besök. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du att ALLA kakorna används.   Personuppgiftspolicy