fbpx
turkish-house-layout

Vad är särdraget med turkiska lägenheter?

När du söker efter turkiska fastigheter ser du ständigt matematiska ekvationer som 1 + 0; 3 + 1; 4 + 2 och så vidare. Tror du att det är mäklare med utvecklare som har roligt och testar dina kunskaper? Kanske. Men det finns en annan förklaring:

I Turkiet anges antalet rum separat. Den första delen av ”ekvationen” visar antalet sovrum. Den andra delen är antalet vardagsrum. Så när du ser en fastighet annonserad som 1+0, är ​​det en studiolägenhet. Fastighet 5+2 är en villa eller lägenhet med fem sovrum och två vardagsrum. Det matematiska mysteriet är löst! 🎉

Bostadsutformning i Turkiet

Kvadratmetern för turkiska fastigheter för en lägenhet med två eller tre sovrum är 110 kvadratmeter. Det bör förstås att en trerumslägenhet betyder två sovrum och ett kök kombinerat med ett vardagsrum, eller ett separat kök och ett separat vardagsrum.

Badrum

Ofta i en turkisk lägenhet kan du se ett badrum, vars ingång uteslutande sker från ett sovrum – det största. Vanligtvis finns husägarens badrum i planlösningarna ”2+1”, ”3+1” och ”4+1”, där det även finns ett delat badrum och en gästtoalett.

Kärlek till balkonger och terrasser

Turkiet har en speciell kärlek till balkonger, så även i en liten lägenhet kan det finnas en balkong och en annan terrass, där det finns en sommarmatplats. Arean för en sådan zon är cirka 10 kvadratmeter. Arean med balkonger och loggier räknas vanligtvis inte i området för ”Netto”-lägenheten (på turkiska ”Net”), men det är i området för ”Brutto”-lägenheten (på turkiska ”Brüt”), så det är mycket lätt att förstå om lägenheten är så stor på grund av den andra terrassen eller på grund av vardagsrummet.

Vi räknade ut ”matematiken” för turkiska fastigheter, såväl som funktionerna i dess layout. Stilen och designen på lägenheterna förtjänar ett separat inlägg, tro oss, det finns mer att berätta. Men under tiden, välj planlösning och kontakta oss direkt för mer detaljerad information om vilken typ av lägenhet du har valt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den mest relevanta upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och upprepa besök. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du att ALLA kakorna används.   Personuppgiftspolicy